9 серпня на аеродромі РФ у Новофедорівці прогриміли вибухи / фото t.me/KrimSegodnya

Вибухи на військовому аеродромі у тимчасово окупованому Криму явно були результатом удару, а не нехтуванням правилами пожежної безпеки.

Про це повідомив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону.

"Те, що ми побачили, це явно не недопалок, який необережно був кинутий або якесь халатне відношення до правил пожежної безпеки. Безперечно, це був удар, характеристики цього удару ми не маємо поки що можливості визначити остаточно, і я пропоную чекати на заяву наших офіційних структур", - сказав Грабський.

Відео дня

Він зазначив, що Росія не може визнати цей випадок ударом з боку України.

"Тут вони стали заручниками своєї декларативності і пихатості. Зараз Росія не може жодним чином визнати, що це був удар з боку українських Збройних сил, адже таким чином це буде свідчити про системні недоліки в роботі як і комплексів ППО, так і комплексів контртерористичних, контрдиверсійних заходів, ну і це розвіє міф на всіх рівнях щодо ефективності ППО", - сказав експерт.

За словами Грабського, Росія може втратити у грошах, якщо весь світ побачить недоліки російської системи протиповітряної оборони.

"Це серйозна поразка для російського військово-промислового комплексу, адже, якщо вони це визнають, весь світ побачить недоцільність закупівлі російського військового озброєння, тому що воно по суті є купою старого іржавого мотлоху і не здатне захистити об'єкти. І це втрата грошей", - наголосив експерт.

Удар по аеродрому в Новофедорівці: що відомо 

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі "Саки" в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

У Міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Відомо, що внаслідок вибухів знищено щонайменше 9 літаків, аеродром виведений з ладу.

Вас також можуть зацікавити новини: