"Вагнер" почав вербувати найманців у школах / фото ua.depositphotos.com

Наразі загинуло близько половини ув'язнених, яких завербували до ПВК "Вагнера" і відправили в Україну. Засновник угруповання Євген Пригожин знайшов нові канали вербування, однак навряд це допоможе Росії.

"Близько половини ув’язнених, яких ПВК Вагнера уже відправила в Україну, ймовірно, стали жертвами, а нові канали вербування навряд чи компенсують втрату засуджених. Якщо заборона триватиме, Пригожин, ймовірно, буде змушений зменшити масштаби чи інтенсивність операцій в Україні", - пише Міноборони Британії у Тwitter

У британській розвідці припустили, що останніми тижнями Пригожин втратив доступ до російських в'язниць через суперечки з керівництвом міноборони РФ.

Відео дня

Зазначається, що після цього Пригожин почав вербувати найманців до ПВК у спортивних центрах та середніх школах. З початку березня "Вагнер" створив групи з вербування в спортивних центрах щонайменше в 40 локаціях по всій Росії. Крім того, вербувальники в масках також проводили профорієнтаційні бесіди в середніх школах Москви, розповсюджуючи анкети під назвою "Заява молодого воїна", щоб зібрати контактні дані зацікавлених учнів.

Вербування ув'язнених в ПВК Вагнер

У липні 2022 року Пригожин почав активно вербувати ув'язнених з російських колоній на війну проти України. В обмін на півроку участі у війні Пригожин обіцяв їм помилування. За різними оцінками, на фронт воювати проти України поїхали близько 40-50 тисяч вагнерівців. Однак ще до початку 2023 року ЗСУ знищили 77% від їх числа.

За даними ГУР, протягом останніх тижнів масштаби вербування в ПВК значно скоротилися. Пригожин оголосив про закінчення вербування і пояснив, що його позбавили цієї можливості через протидію з боку Міноборони РФ. 

Пізніше стало відомо, що міноборони РФ самостійно вербує засуджених замість "Вагнера".

Вас також можуть зацікавити новини: