Іран збирається передати Росії балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar / скріншот

Іранські балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar можуть дати російським військам перевагу, але невелику. РФ не зможе ними масовано обстрілювати Україну.

Як заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович, іранських ракет Росія може отримати багато, до тисячі, але пускових установок для них мало.

За словами Арестовича, своїх ракет у РФ залишилося небагато: близько 140 ракет до "Іскандерів" і кілька десятків "калібрів". Тому, як зазначив радник ОПУ, швидше за все, для продовження ракетного терору Росія чекатиме ракети від Ірану, але сильної переваги не отримає.

Відео дня

Іранські ракети Fateh-110 та Zolfaghar: чи зможе Україна їх збивати

Радник Офісу президента Арестович зазначив, що ці ракети ще ніхто не збивав, тому з ними можуть виникнути серйозні проблеми. Він припустив, що серйозний досвід боротьби з цими ракетами отримають саме українці.

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко назвав головну проблему для української системи ППО від іранських ракет. За його словами, у Ракети Zolfaghar бойова частина (579 кілограмів) відділяється при заході на ціль, і це буде колосально ускладнювати її виявлення і знищення.

Нагадаємо, балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів. Про те, що Іран має намір передати ракети Росії, стало відомо в жовтні.

Вас також можуть зацікавити новини: