Юсов отметил, что РФ використовує залізницю як основний елемент логістики для постачання / фото Радіо Свобода

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов стосовно будівництва російськими окупантами залізниці до тимчасово окупованого Криму зауважує, що це серйозна і значима ціль для українських Сил безпеки і оборони.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо будівництва залізниці до Криму на тимчасово окупованій території півдня України.

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. І відповідно, для українських Сил безпеки і оборони це серйозна і значима ціль. Є плани і плани не завжди відповідають дійсності. В російському випадку - звичайно, так само", - зауважив Юсов.

Відео дня

В цілому, додав він, російська армія продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики для постачання свого окупаційного корпусу.

"Те, що відбувається з так званим Кримським мостом, їх не задовольняє. Він сьогодні не працює в повному обсязі. І навіть якби працював у повному обсязі, не може забезпечити потреби угруповання", - зазначив представник ГУР.

Так, зауважив Юсов, росіяни намагаються посилити залізничне сполучення, але цим планам іде протидія.

На уточнення, чи є шанси, що окупантам не вдасться добудувати цю залізницю, він сказав: "Це завдання і питання, якщо або не вдасться, або не вдасться в терміни. І якщо все ж таки вдасться, то як довго і як ефективно вона зможе працювати".

Будівництво залізниці з з Ростова до Криму - що відомо

У матеріалі Defense Express було зазначено, що російські окупанти розгортають свій проект із будівництва залізничної магістралі з Ростова до Криму через тимчасово окуповані Маріуполь та Бердянськ, уздовж Азовського моря.

Зокрема, у відкритому доступі вже є кадри, які підтверджують сам факт того, що росіяни почали вкладати залізничне полотно на цій магістралі. Президент Росії Володимир Путін заявив, що побудова цієї залізниці має стати "альтернативою" для "Кримського мосту".

У матеріалі наголошується, що "Кримський міст" усе одно лишатиметься важливим для Кремля як транспортна артерія, яка "живить воєнну машину рашистів в Криму". Відтак, незалежно від поточних логістичних планів ворога, "Кримський міст" все рівно лишатиметься для України ціллю номер один.

Вас також можуть зацікавити новини: