Військовий розповів, яку саме тактику використовують росіяни для штурму українських позицій / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Російські війська продовжують тиснути на Сили оборони по всій лінії фронту зокрема й на Лиманському напрямку. У окупантів є перевага в бронетехніці та артилерії.

"Ситуація стабільно напружена, як і останні пів року. Противник продовжує робити спроби прориву наших позицій. У ворога є перевага і в бронетехніці й в артилерії, штурмує з серйозною авіапідтримкою. Ворог добре навчений та озброєний. Якщо ж певних навичок чи зброї у ворога немає – він завжди може компенсувати ефективністю засобів тактичної авіації, застосуванням керованих авіабомб", – повідомив офіцер 12-ої бригади "Азов" НГУ Ілля Самойленко в ефірі телемарафону.

Крім того, військовий розповів, яку саме тактику використовують росіяни для штурму українських позицій. Він пояснив, що РФ не здатна використовувати тактику штурму великими підрозділами, адже для цього потрібен великий тактичний талант. На думку військового – у РФ такого немає. 

Відео дня

"Зазвичай росіяни штурмують із застосуванням і бронетехніки й піхоти, в декілька хвиль. Вони застосовують штурмову тактику часів Другої світової війни за методичкою, яка в них так і називається. Це невеликі штурмові загони по 30-40 людей з підтримкою кількох танків та БТР. На не дуже підготовлені позиції така група може дуже добре зайти, знищити оборонців і без проблем прорвати лінію оборони. Не треба думати, що тактика тих часів не працює – ні, вона діюча", – сказав він. 

Самойленко також прокоментував рейд підрозділів росіян, які воюють на боці України, на територію РФ. Він зазначив, що це не дасть швидкого впливу на лінію фронту, але все одно це грає на користь України. 

"Я вітаю такі явища, як перенесення війни на територію ворога. Але на бойові дії безпосередньо на нашому відтінку це майже не має ніякого впливу, росіяни це навіть у телефонних розмовах не згадують. Але планомірне знищення воєнної інфраструктури ворога, унеможливлення його підтягувати додаткові резерви та відволікання його уваги на другорядні напрямки – я ставлюся до цього позитивно", – пояснив Самойленко.

Війна в Україні - останні новини

Напердодні бійці Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ. Зранку стало відомо, що добровольці легіону "Свобода Росії" знищили ворожий пункт управління під час рейду на територію РФ.

На Бахмутському напрямку ситуація залишається складною – деякі бойові позиції за добу можуть кілька разів переходити від ворога до Сил оборони і навпаки.

Вас також можуть зацікавити новини: