Михайло Касьянов спрогнозував пробудження росіян / фото REUTERS

Громадяни Російської Федерації почнуть "прокидатися" й переглядати своє ставлення до режиму президента Володимира Путіна через те, що війна в Україні затягнулася.

Росіяни рано чи пізно зрозуміють, що були ошукані, розповів колишній очільник уряду РФ, опозиціонер Михайло Касьянов в інтерв'ю засновнику видання "Гордон" - журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, громадяни Росії чекають, коли протистояння з Україною завершиться.

Відео дня

"…Їм обіцяли швидко, дуже швидко, потім обіцяли трохи пізніше, ще трохи пізніше... Вже пів року невдовзі буде, і кінця цьому не видно. Тому я вважаю, що громадяни почнуть прокидатися і почнуть переглядати своє ставлення до режиму", - зазначив співбесідник.

Варто зазначити, що за даними Всеросійського центру вивчення громадської думки, опублікованими у червні, у РФ Володимиру Путіну довіряли 80,8% опитаних громадян.

Нагадаємо, російські військові рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну, і Києву Москва навіть не оголосила війну. Кремль стверджував, що РФ проводить в Україні "спецоперацію" для "демілітаризації" та "денацифікації".

Росіяни обстрілювали не лише воєнну, а й цивільну інфраструктуру. Лише в одному Маріуполі Донецької області через дії окупантів загинули понад 20 тисяч осіб.

Наприкінці червня Володимир Путін заявив, що кінцевою метою "спецоперації" в Україні є "захист Донбасу та створення умов, що гарантують безпеку Росії".

Пізніше спікер президента РФ сказав, що чітких часових рамок війни з Україною немає.

Довідка УНІАН. Михайло Касьянов з 5 липня 2015 року очолює партію ПАРНАС. Він був очільником російського уряду з 17 травня 2000 року до 24 лютого 2004-го.

Вас також можуть зацікавити новини: