ЗСУ продовжують бити окупантів / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада "Едельвейс"

ЗСУ утримують натиск російських окупантів, але протистояти великому наступу, який може розпочатися наприкінці травня або на початку літа, буде дуже важко.

Про це в інтерв'ю Фокусу сказав майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. "Британська та американська розвідки попереджали про проблему із запасами зброї і секрету тут немає. Ми можемо не витримати великий наступ без необхідного обсягу озброєнь і кількості мобілізованих", - зазначив військовий.

Гетьман сказав, що РФ до початку літа мобілізує 300 тис. чоловік. "У них перевага в усьому: у військовій техніці, снарядах і живій силі. Як ми їх утримаємо, за рахунок чого?", - задався питанням військовий експерт.

Відео дня

Він вважає, що західні союзники мають прискорити постачання озброєння для ЗСУ, інакше їм доведеться відступати. Втрата територій можлива, але війна продовжиться.

Новий наступ окупантів

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник прокоментував можливий наступ росіян у травні-червні, про який говорив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що окупанти дійсно тиснуть по лінії фронту.

В Інституті вивчення війни зазначили, що окупанти навесні продовжать спроби локальних атак і спробують підготуватися до нового наступу влітку. При цьому керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко також зазначив, що РФ може планувати новий великий наступ на літо.

Вас також можуть зацікавити новини: