Сініцин розповів про проблему забюрократизованості Сил оборони / скриншот

Військовослужбовець Роман Сініцин, який служить у підрозділі аеророзвідки Сил оборони і зараз перебуває на Харківському напрямку, заявив, що "на службі його дратують папірці".

"Бюрократія, можливо, спрощується, але папірців все одно залишається багато. Спочатку воно було важко. Потім, коли навчився їх оформлювати, то стало трохи легше. Я як молодший офіцер пишу дуже багато різних папірців. На це доводиться знаходити час, бо по-іншому не працює", - сказав він в інтерв'ю УП.

За його словами, дратують військових багато речей.

Відео дня

"Якщо до якихось точкових штук доходити, то, наприклад, дуже важко переводити людей. Про цю проблему знають всі, і вона не вирішується ніяк. Я говорю про переведення військовослужбовців між різними підрозділами, родами військ, між структурами. Це проблема, тому що дуже часто є класні спеціалісти в якійсь частині в одному роді військ", - заявив Сініцин.

Він вважає, що проблема полягає в забюрократизованості.

"Що ще дратує? Мене ще поки не особливо це чіпляє, бо ще мало прослужив – рік скоро буде. Але моїх побратимів, які служать давно, а є такі, які років по 6–7, дратує відсутність хоча б приблизного терміну служби. Тому що це життя, його треба планувати, в когось якісь побутові чи сімейні проблеми. Коли в тебе є ця рамка, коли ти розумієш її, то так набагато простіше. З іншої сторони, я розумію Генштаб і вище військово-політичне керівництво. Тому що людей не вистачає", - додав захисник.

На його думку, в цілому всі ці питання "лежать у канві справедливості й несправедливості". 

"І мені здається, що нам у державі якось треба старатися більше йти в сторону зменшення оцих конфліктних несправедливих моментів, у тому числі між військовими і цивільними. Приміром, економічне бронювання. Це треба робити? Звісно, треба. Ну, тобто економіка повинна працювати, якось розвиватися, тому що це те, що генерує в тому числі мені заробітну плату, генерує нам дрони, автомобілі, витратні матеріали, боєприпаси і так далі. З іншої сторони, повернемося до демобілізації. Військові відчувають, що це, мабуть, трохи несправедливо, бо я другий чи третій рік воюю, а хтось взяв і економічно забронювався", - сказав він.

Сініцин переконаний, що потрібно прописати такі рамки для економічного бронювання, що це тимчасово, що всі рано чи пізно повинні відслужити. 

Війна в Україні - жахи полону

Парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук з позивним Пташка поділилася спогадами про російський полон та розповіла, як він на неї вплинув - 20 травня виповнилося два роки відтоді, як завершилася героїчна оборона Маріуполя.

"Два роки минуло від найстрашнішого наказу, якого я боялась більше, ніж назавжди залишиться під бетонними плитами. Два роки, як мої хлопці й дівчата в полоні. Ви не уявляєте, що таке полон. Чому ви так активно не постите "наших у військовій формі бʼють щодня?" їм ламають кістки й зрізають шкіру, їх бʼють током, ґвалтують, морять голодом та спрагою, морально знищують та принижують", - написала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: