Володимир Путін / фото REUTERS

Російське корабельне угруповання переформатувалося та продовжує пошуки навколо місця затоплення крейсера "Москва".

Як повідомляє оперативне командування "Південь", розташування ворожих кораблів "красномовно свідчить про збереження загрози ракетних ударів".

Раніше повідомлялося, що в акваторії Чорного моря залишаються російські кораблі з десантними підрозділами і ракетами на борту.

Відео дня

Тим часом у двох південних областях – Херсонській та Миколаївській – ситуація залишається стабільно напруженою. Зокрема, за 21 квітня українські захисники відбили дві атаки противника при спробі просунутися до адмінкордону з Миколаївською областю. У ході боїв окупанти зазнали втрат і відступили.

Знищення крейсера "Москва": що відомо

13 квітня в акваторії Чорного моря в російський ракетний крейсер "Москва" потрапили українські крилаті ракети"Нептун". За даними українського військового командування, в результаті корабель отримав пошкодження, загорівся, згодом перекинувся і потонув.

У Міноборони РФ стверджували, що на кораблі сталася детонація боєприпасів, а потонув він при буксируванні.

Незабаром почали з'являтися заяви батьків "зниклих безвісти" солдатів-строковиків, які служили на крейсері "Москва". Мати одного з таких моряків стверджувала, що говорила зі своїм сином, і він розповів їй про безліч поранених з відірваними кінцівками. Інша мати "зниклого безвісти" моряка з "Москви" розповіла, що у госпіталі близько 200 поранених. 

"Москва" - російський гвардійський ракетний крейсер. Входив до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії. Побудований свого часу на суднобудівному заводі в Миколаєві, спочатку отримав назву "Слава", пізніше був перейменований в "Москва".

24 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну брав участь у захопленні острова Зміїний.

Вас також можуть зацікавити новини: