Україна отримає Abrams М1А2, які перевершують всю російську техніку на полі бою / фото – US Army

Україна отримає від США танки Abrams M1A2, які є модернізацією старіших M1A1. На відміну від модифікації А1, яка працює на аналоговій системі, А2 працює на цифровій.

Передачу цих танків Україні прокоментував виданню CNN і генерал армії у відставці Роберт Абрамс, колишній командувач збройними силами США в Кореї. Саме на честь його батька було названо американський танк Abrams. За його словами, різниця між цими модифікаціями – "як різниця між дисковим дротовим телефоном і тим iPhone, який ви тримаєте в руках".

Він зазначив, що особливістю цієї моделі танку Abrams є нова міжавтомобільна інформаційна система. Вона дозволяє транспортним засобам безперервно й автоматично обмінюватися інформацією. За допомогою цієї технології командири можуть швидко відстежувати місцезнаходження танків, ідентифікувати позиції противника та обробляти артилерійські запити.

Відео дня

Крім того, удосконалена версія цього танка також значно більш смертоносна за A1.

"M1A2 набагато перевершує за смертоносністю, живучістю та мобільністю все, що має Росія на полі бою", – наголосив генерал Абрамс.

Надання танків Abrams Україні

25 січня 2023 року президент США Джо Байден офіційно оголосив про постачання Україні 31 танка M1 Abrams. З них сформують один танковий батальйон. Доставка танків займе кілька місяців.

Пізніше заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд наголосила, що США не зможуть доставити в Україну танки Abrams до початку очікуваного навесні наступу. 

При цьому екс-голова ЦРУ і колишній командувач силами США і НАТО в Афганістані Девід Петреус вважає, що Кремлю час почати турбуватися через поставку американських танків Abrams в Україну, оскільки це було дуже важливе рішення. Він підкреслив, що зараз Україна буде отримувати сучасні західні озброєння, в тому числі танки. І ця зброя перевершує старі радянські зразки.

Вас також можуть зацікавити новини: