Иллюстрация / REUTERS

Поліція Вірменії нагадала протестувальникам про можливість застосування зброї, якщо виникне загроза нападу на органи державної влади.

Читайте такожУ Вірменії лідер опозиції оголосив про початок "оксамитової революції" (фото, відео)

Як повідомляє видання News.am, у своїй заяві поліція відзначила, що органи державної влади є об’єктами, які підлягають особливому режиму охорони. "Закликаємо громадян, неповнолітніх учасників мітингу, їх батьків проявити пильність, не піддаватися на заклики організаторів акції до незаконних дій, так званих "несподіваних дій", - підкреслюється в заяві поліції.

Відео дня

Опозиційний лідер протесту Нікол Пашинян висловив переконання в тому, що поліція не має права використовувати зброю проти мирних демонстрантів. "Звичайно, це незаконно. Це так за всіма міжнародними правилами. Це ж не новина! Що означає використання зброї проти демонстрантів, які не здійснюють насильницьких дій?" - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, демонстранти почали блокувати уряд у Єревані. Однак з допомогою фізичної сили правоохоронці усунули демонстрантів від входу в будівлю. Декількох протестувальників затримали.

Напередодні на мітингу лідер опозиції Нікол Пашинян повідомив про те, що 19 квітня відбудеться перше засідання уряду під головуванням нового прем'єр-міністра, екс-президента країни Сержа Саргсяна. Пашинян закликав блокувати роботу уряду, не дозволяючи нікому увійти в будівлю.