Фанати the Prodigy запам'ятають Кіта Флінта молодим / Instagram - theprodigyofficial

У Великій Британії раптово пішов з життя музикант і танцюрист Кіт Флінт – фронтмен культової рейв-команди The Prodigy та одна з головних ікон електронної сцени дев'яностих.

Читайте такожThe Prodigy напередодні виходу нового альбому випустив кліп (відео)

Новина про смерть Кіта Флінта стала для фанатів шоком. За попередніми даними, він наклав на себе руки. Музикантові було всього 49 років, і жодних передумов для його швидкої смерті не було. The Prodigy кілька разів виступали в Києві, і мали відвідати українську столицю цього літа.

Ще за часів перших успіхів The Prodigy преса та критики прозвали Кіта Флінта «електронним панком». Музиканти активно експериментували з форматами, поєднуючи танцювальний саунд з неформальними образами.

Так, Флінт запам'ятався шанувальникам не лише вокалом та наденергійним «відривом» на сцені, але і своєю характерною зачіскою з різнокольоровим волоссям. 

У своїх інтерв'ю музикант зізнавався, що ріс на хітах Led Zeppelin та Pink Floyd, і найбільший вплив на нього справила британська рок-сцена.

УНІАН згадав історію успіху The Prodigy та її лідера, а також відібрав найяскравіші кліпи команди.

Розквіт The Prodigy

Флінт народився в Лондоні, але надалі разом з батьками переїхав у Спрінгфілд (графство Ессекс).

У вісімдесятих Флінт починає захоплюватися рейв-культурою і стає завзятим учасником тусовки. На одній з вечірок він знайомиться з ді-джеєм Ліамом Хоулетом та миттєво стає фанатом його музики.

Під враженням від мікстейпу Хоулета Флінт практично напрошується до нього в підтанцьовку, також запрошуючи в якості другого танцюриста свого друга Ліроя Торнхіла. Так у 1990 році виникає команда The Prodigy.

Спочатку Флінт виконував на сцені функції танцюриста, але в 1996 році пробує себе і в ролі вокаліста. У легендарному кліпі Firestarter музикант вперше постав у своєму добре пізнаваному образі – з «кислотною» зачіскою, пірсингом, гримом і татуюваннями.

Кіт Флінт прославив The Prodigy своїм добре впізнаваним сценічним образом / Instagram - theprodigyofficial

В 1997 році побачив світ альбом The Fat of the Land, який приніс групі всесвітню популярність і увійшов в історію як найбільш швидко проданий британський альбом.

На початку двотисячних у команди виникли внутрішні проблеми, і наступного альбому The Prodigy фанати чекали сім років. Проте, популярність і затребуваність їх музики нікуди не поділася.

Альбом Invaders must die (2009) вистрілив кількома хітами та дозволив команді знову очолити музичні чарти. Випустивши ще дві успішні платівки, музиканти затвердили себе в статусі одного зі світових «локомотивів» електронної музики.

Сам Флінт, окрім The Prodigy, працював ще у декількох музичних проектах. Найбільш успішні з них - «FLINT» та «Clever Brains Fryin'».

Найкращі кліпи The Prodigy

На музиці The Prodigy виросло покоління дев'яностих. Їх хіти Firestarter, Voodoo People, Smack My Bitch Up та Omen знайомі всім, незалежно від музичних уподобань.

The Prodigy в Україні

Команда користується в Україні неабиякою популярністю і неодноразово виступала в Києві на радість фанам. Музиканти приїздили до України в 1998, 2006, 2009, 2013 2017 року, щоразу збираючи аншлаги.

Влітку цього року The Prodigy мали стати хедлайнерами фестивалю Upark у Києві, їхній приїзд був однією з найважливіших музичних подій сезону. Як загибель вокаліста вплине на анонсований виступ, наразі невідомо.

Організатори Upark в соцмережах повідомили, що у зв'язку з трагедією вже почали переговори з менеджментом групи.