Ангела Меркель та Володимир Путін / REUTERS

В суботу канцлер Ангела Меркель й міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас полетять в Москву на зустріч з Володимиром Путіним. Про що вони хотіли б поговорити в Кремлі?

Як пише Bild, зустріч заявлена як робочий візит. Спочатку її збиралися присвятити війнам в Україні й Лівії. Але після того, як дрон США вбив іранського генерала Кассема Сулеймані, візит в Москву, швидше за все, буде переформатований. Адже в усьому світі бояться помсти режиму в Тегерані.

Видання зауважує, що впродовж попередніх років Путін робив все для того, щоб розпалити конфлікти між США й країнами Близького Сходу й використати це в своїх інтересах.

Відео дня

Читайте такожAtlantic Council: Ще не пізно уникнути війни між США й Іраном

"Путін допомагав Ірану в розвитку його ядерної й ракетної програм, які загрожують Європі й США. Він озброює терористичні групи на зразок "Хезболла", які воюють проти США, Ізраїлю й Саудівської Аравії. Він відправляє в Сирію свої літаки, щоб вдарити по ворогам диктатора Башара Асада, який вбив тисячі людей", - йдеться в статті.

Тепер Захід боїться, що Росія спробує отримати вигоду ще й він небезпечних останніх подій в Іраку після вбивства генерала Сулеймані. Кремль може вирішити, що це хороший шанс посилити свій вплив на Багдад.

"Проблиск надії лише в тому, що, зважаючи на війну в Україні й бомбардування в Сирії (на які доводиться витрачати мільярд доларів щороку), Москва не може собі дозволити третій театр бойових дій. Меркель і Маас сподіваються, що володар Кремля це розуміє", - йдеться в статті.

Читайте такожІран пообіцяв «відрізати ногу» США на Близькому Сході

"У військовому плані Москву потрібно тримати подалі від цього конфлікту. Тоді й Іран не наважиться продовжувати загострення ситуації в Іраку", - сказав Bild депутат Європарламенту Ельмар Брок.

Він додав, що ніхто, навіть Москва, не може бути зацікавленим у прямій конфронтації між Росією й США в Іраку. В Сирії, де Путін одержав гору, росіяни й американці знайшли спосіб уникати один одного.

"Але в Іраку це неможливо", - сказав Брок.