REUTERS

Британські юристи готують позов проти президента Росії Володимира Путіна за його ймовірну причетність до авіакатастрофи малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17, що сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Читайте такожРосія знову бреше про умови катастрофи "Боїнга" - експерти Bellingcat (фото)

Відео дня

«Британські юристи готують колективний позов проти президента Росії через американські суди. Високопоставлені російські військові командири і політики, близькі до Путіна також, ймовірно, будуть притягнуті до розгляду», - повідомляє видання.

Згідно з повідомленням, британські юристи прилетіли до України, щоб підготувати колективний позов проти президента РФ від імені сімей загиблих. Справою про компенсацію жертвам малайзійського Boeing-777 займається лондонське адвокатське бюро McCue&Partners, яке свого часу подавало позов проти лівійського лідера Муаммара Каддафі, який спонсорував терористів Ірландської республіканської армії.

Джерело видання повідомило, що збирання доказів у цивільній справі відбувається простіше, ніж у кримінальному розслідуванні. Тому високопоставлені політики Кремля, в тому числі й Путін, можуть бути притягнуті до відповідальності в цивільних судах.

У повідомленні зазначається, що справа проти російського президента може коштувати йому сотень мільйонів фунтів і більше, при цьому в разі невиплати компенсації його активи можуть бути заморожені.

Читайте такожРосія оприлюднила фейкові фото локацій катастрофи Боїнга 777 - експерти

Як повідомляв УНІАН, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажири були громадянами Нідерландів, 38 - громадянами Австралії.

Літак впав у районі Шахтарська в зоні, що контролюється бойовиками. Тіла загиблих перевезли до Нідерландів для проведення впізнання та експертиз. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.