Тиждень, що минає розпочався з продовження епопеї із затриманням у Києві екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі. Так, 11 грудня столичний суд обирав запобіжний захід для опального політика. Втім, схоже, поки у залі вирішувалася подальша доля Саакашвілі, його прихильники під будівлею часу не гаяли.

Читайте такожНайкращі фото тижня: епопея з Саакашвілі, палестинці проти Трампа та пекельна стихія в Каліфорнії (фотопідбірка)

Також цього тижня у Сінгапурському зоопарку показали двомісячного пташеня королівського пінгвіна на ім'я Мару, який вилупився у них вперше за 10 років. При цьому у вольєрі пінгвінятка облаштували спеціальну тематичну різдвяну експозицію. Наразі птах утримується ще окремо від інших птахів, втім вже може бачити і навіть спілкуватися з ними через скляну перегородку.

Відео дня

Тим часом 14 грудня три члени екіпажу Міжнародної космічної станції приземлилися в спускової капсулі корабля "Союз МС-05" у Казахстані, після того, як вони провели на МКС 139 діб.

Особливо нашу редакцію і читачів цього тижня порадувала бійка за іжу, яку в Лондоні влаштували білка та двоє голубів.