Перероблені дрони Ababil - 2 / фото t.me/zloyodessit

Бойовики ХАМАС запускали по Ізраїлю дрони Ababil-2 іранського виробництва, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Ababil-2 - це розвідувальний БПЛА, і восени 2022 року їх використовували російські війська в Україні, але ті виявилися вельми уразливими для засобів ППО та РЕБ. Схоже, передані ХАМАС Ababil-2 вирішили застосовувати не як громіздкий і малоефективний розвідувальний БПЛА, а як дрон-камікадзе", - написав він.

За словами експерта, бойову частину на дроні Ababil-2 розмістили за типом Shahed-136, але меншої потужності через габарити.

Відео дня

"Іранські технології, що розвивалися всі ці роки, у тому числі і за сприяння Росії, у руках вбивць ізраїльтян. Але ж Ізраїль про цю загрозу попереджали, але влада вважала, що вони впораються: "не драматизуйте!". "Що бабуїни зможуть протиставити "Залізному куполу" та "Меркавам"?". Ну... ок", - зазначив Коваленко.

Чому ХАМАС вдалося прорватися до Ізраїлю - думка Коваленка

Як зазначав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, армія Ізраїлю не була готова до нападу ХАМАС, оскільки давно деградувала і загрузла у внутрішніх проблемах корупційного та внутрішньополітичного характеру. Саме ці проблеми, на думку експерта, себе явили у всій трагічній "красі" при вторгненні в країну палестинського угруповання ХАМАС 7 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: