Ілюстрація REUTERS

З 4 травня у 132-х округах Ірану в рамках послаблення обмежень, запроваджених через поширення коронавірусу, для відвідувань знову будуть відкритими мечеті.

Про це у неділю, 3 травня, під час засідання урядового кризового штабу з боротьби з поширенням коронавірусу заявив президент країни Хасан Роухані, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожБорис Джонсон назвав сина на честь лікарів, які лікували його від COVID-19

Відео дня

Під час виступу Роухані зазначив, що збереження соціальної дистанції є важливішим за колективну молитву, і додав, що пом'якшення обмежень має відбуватися із дотриманням заходів безпеки. За словами президента Ірану, іслам вчить, що піклування про власну безпеку є обов'язковим, у той час як молитву в мечетях він лише рекомендує.

Цим кроком влада Ірану продовжила послаблення обмежень, запроваджених у середині березня для стримування поширення коронавірусу в країні. Раніше Тегеран уже зняв заборону на міжміські подорожі у країні та відкрив торговельні центри.

Мечеті будуть відкриті у близько третині округів країни, яка однією з перших у світі постраждала від пандемії COVID-19. Влада вважає, що ці так звані «білі» округи вже можна вважати відносно вільними від коронавірусу.

Водночас Роухані анонсував можливість відкриття шкіл у згаданих округах з 16 травня за умови, якщо епідеміологічна ситуація в них залишатиметься стабільною.

Міністерство охорони здоров'я Ірану поділило країну на «білі», «жовті» та «червоні» зони залежно від кількості інфікувань SARS-CoV-2 та летальних випадків, спричинених COVID-19.

Згідно з даними відомства, оприлюдненими напередодні, у країні спостерігається поступове зменшення кількості нових інфікувань коронавірусом. За час епідемії, за даними влади Ірану, підтверджено 96448 випадків COVID-19, 6156 летальних. Втім, оглядачі ставлять під сумнів офіційну іранську статистику щодо розповсюдження коронавірусу у країні.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 3 березня у світі зафіксовано понад 3,4 мільйона підтверджених випадків зараження коронавірусом. Більш ніж мільйон пацієнтів одужали, померли майже 244 тисячі.

Читайте також: