Чому Медведєв пише гнівні пости? / Фото REUTERS

Дмитро Медведєв - екс-президент РФ, який останнім часом дедалі частіше намагається нагадувати про себе. 

Як нагадують журналісти проекту FreeДом, Медведєв познайомився з Володимиром Путіним у 90-х роках в мерії Пітера, тоді вони були звичайними регіональними чиновниками. 

Ілля Яшин, російський опозиціонер, розповідає, що за збігом обставин сім'я Бориса Єльцина обрала Путіна на посаду президента. І після цього останній тягнув всіх своїх злодійкуватих чиновників все вище й вище. У 2008-му році Медведєв став президентом, правда, тільки формально. 

За часів свого президентства Медведєв не був настільки радикальним до американських цінностей: він запалював під пісню American Boy, а зараз він виступає проти США. Хоча раніше він спокійно прилітав до Америки та їв бургери з Бараком Обамою. 

Окрема тема - НАТО. Зараз Північноатлантичний альянс став нібито одним із приводів нападу на Україну. Але під час свого президентства Медведєв йшов на зближення з НАТО. Та його президентський термін підійшов до кінця, президентом знову став Путін.

"Фактично після того, як Медведєв перестав бути президентом, його поступово стали від великої політики відтісняти", - заявив Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Медведєв перетворився на озлобленого російського політика, який пише "гнівні" пости на адресу Заходу і України. Вся його телеграмна активність - спроба витягнути себе з політичного забуття.

Але існує і друга точка зору на його пости в соцмережах - це всього лише виконання поставлених Путіним завдань, а не особиста ініціатива.

"За своєю волею або за вказівкою Кремля, сьогодні колишній президент Росії став типовим пропагандистом. І такими темпами, ймовірно, може претендувати на місце Жириновського, що звільнилося", - наголошується в сюжеті.

Як писав УНІАН, Медведєв поставив під сумнів існування України.

"Бачив повідомлення, що Україна за ленд-лізом хоче отримати від своїх заокеанських господарів СПГ з оплатою поставки через два роки. Інакше майбутньої зими просто замерзне. Тільки питання. А хто сказав, що через два роки Україна взагалі існуватиме на карті світу?", - написав він.

Вас також можуть зацікавити новини: