Індія рекомендувала РФ припинити ядерний шантаж \ фото ua.depositphotos.com

Міністр оборони Індії Раджнатх Сінгх під час телефонної розмови з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу заявив, що "не слід вдаватися до ядерного варіанту", коли йдеться про війну в Україні.

Як повідомляє CNN з посиланням на прес-реліз міноборони Індії, Сінгх заявив, що позиція Індії полягає в "необхідності йти шляхом діалогу і дипломатії для якнайшвидшого врегулювання конфлікту".

Він зазначив, що жодна зі сторін не повинна вдаватися до ядерного варіанту, оскільки перспектива застосування ядерної або радіологічної зброї суперечить основним принципам людства.

Відео дня

Ядерний шантаж Росії 

Ядерний шантаж Росії посилився після чергових військових поразок ЗС РФ на полі бою в Україні. 

Для цього Путін провів псевдорефердуми на окупованих територіях, щоб взяти їх під "ядерну парасольку". Експерти вважають, що якщо РФ і застосує ядерну зброю, то це буде, хіба, застосування на тактичному рівні. Водночас радник президента США Джейк Салліван заявив, що США не потерплять будь-якого ядерного удару по Україні.

Критика на адресу Путіна за його війну проти України

Минулого місяця на саміті ШОС в Узбекистані сталася непересічна подія - прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді публічно сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що "зараз не час для війни". Моді сказав йому про необхідність "стати на шлях миру" і нагадав йому про важливість "демократії, дипломатії та діалогу".

На цьому ж саміті керівник Китаю Сі Цзіньпін утримався від підтримки Росії в її війні проти України.

Тоді західні оглядачі зазначили, що Путін почув, що попри економічну вигоду, Індія і Китай не зацікавлені у продовженні російської війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: