Нафталі Беннет порівняв дії терористів в Ізраїлі із діями нацистів / колаж УНІАН, фото REUTERS, ua.depositphotos.com

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет прокоментував напад терористичного угруповання ХАМАС на країну. Він назвав події в Ізраїлі "найжорсткішою подією з часів війни за незалежність".

"Це не війна Судного дня – це Судний день, помножений на 100, тому що тут ми говоримо про вбивства, систематичні вбивства немовлят, дівчат, хлопчиків – речі, які важко терпіти. Ми створили єврейську державу на цій землі, щоб захистити себе, і тепер настав час дати відсіч. ", – сказав він 12 каналу.

Як пише The Times of Israel, він також зауважив, що ізраїльтяни "повинні підняти голови… ми героїчні люди". Зрештою, як сказав Беннет, це війна проти Ірану – восьминога, який "курує" ХАМАС, "Ісламський джихад" і "Хезболлу".

Відео дня

"Коли ми стикаємося з іранським ворогом – ХАМАС, Ісламський джихад, Хезболла, Іран – ми стикаємося з нацистською концепцією. Я не говорив цього в минулому. Я ніколи не думав, що вони прийдуть і будуть різати, перерізати горло дітям. Це тварини. Не ворог держави. Ми повинні ставитися до них, як до нацистів. Те, що ми зробили б з нацистами – зробити з ними", – наголосив Беннет.

Колишній премʼєр додав, що "це найгірший період в історії держави", проте влада повинна використовувати неймовірну стійкість і енергію народу.

"У нас чудовий народ, і ми переможемо", – резюмував він.

Війна в Ізраїлі: головні новини

У суботу, 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль з боку сектора Гази. Вранці по території країни випустили біля 2 тисяч ракет. Бойовики прорвалися на територію країни та почали масово вбивати цивільних і військових. 

Відомо, що внаслідок нападу загинули вже понад 900 людей. Понад 200 тіл убитих виявили в районі проведення фестивалю на півдні країни. Серед загиблих у Ізраїлі є дві українки – цю інформацію підтвердило МЗС. Також перевіряється інформація щодо можливої загибелі ще трьох громадян як в Ізраїлі, так і в секторі Гази. 

Станом на 9 жовтня продовжується обстріл населених пунктів Ізраїлю, при чому не тільки з півдня, але і з півночі. Також з боку Лівану на ізраїльську територію намагалися прорватися кілька озброєних людей – у відповідь Ізраїль завдав удару по Лівану та знищив спостережний пункт "Хезболли".  

У понеділок Армія оборони Ізраїлю повідомила, що відновила контроль над усіма містами, які межують із Газою. Проте певна частина бойовиків все ще перебуває на території країни. Тим часом ізраїльська авіація продовжує завдавати ударів по сектору Гази.

Вас також можуть зацікавити новини: