Сепаратистам потрібно більше військ / фото Алексець Кравцов, УНІАН

Влада невизнаного Придністров'я попросила Росію надіслати більше російських "миротворців", нібито через збільшені ризики безпеки. Про це в інтерв'ю "РИА Новости" заявив "глава представництва" ПМР в Росії Леонід Манаков.

За його словами, зараз в Придністров'ї дислоковані всього лише близько 450 "миротворців". Їх число сепаратисти хотіли б збільшити.

"Їхня штатна чисельність, встановлена документами комісії, дорівнює 3100 осіб. Така опція є, і вона виправдана з точки зору погіршення ризиків безпеки, в тому числі терористичної загрози", – сказав Манаков.

Відео дня

На прохання Тирасполя відреагували у Бюро реінтеграції Молдови. У відомстві нагадали, що говорити про збільшення миротворчих сил можуть ті, хто підписував угоди в 1992 році.

"Насамперед, необхідно прояснити питання про статус так званого представництва, від імені якого виступає пан Манаков. Вже понад чотири роки Кишинів чекає на такі роз'яснення. По-друге, про механізм миротворчих сил можуть говорити сторони, які підписали угоду від 21 липня 1992 року, а не люди, які не мають до нього жодного стосунку", - цитує заяву видання NewsMaker.

Ситуація в Придністров'ї 

У лютому російська пропаганда почала поширювати фейк про те, що Україна нібито готує вторгнення в Придністров'я з метою ліквідувати сепаратистську псевдодержаву. Володимиру Зеленському довелося особисто спростовувати ці чутки.

За словами спікера ВСУ Наталії Гуменюк, наразі росіяни не мають можливості переправляти свої війська в Придністров'я повітрям, оскільки довелося б використовувати повітряний простір України або НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: