TSMC побудує новий завод у Фініксі / фото REUTERS

Компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) отримає від США 6,6 млрд дол грантів та 5 млрд дол позик для будівництва заводів в штаті Аризона, що є додатковими зусиллями президента Джо Байдена щодо збільшення внутрішнього виробництва критично важливих технологій. Про це повідомляє Bloomberg

Згідно з попередньою угодою, оголошеною в понеділок, TSMC побудує новий завод у Фініксі, додавши його до двох інших підприємств у Аризоні, які, як очікують, почнуть виробництво в 2025 та 2028 роках. 

Третій завод буде використовувати передову технологію виробництва: згідно з планом, його введуть до експлуатації до кінця десятиліття. 

Відео дня

За словами міністра торгівлі США Джини Раймондо, 2-нанометрові чіпи, які будуть виробляти на заводі, э критично важливими для нових технологій, включаючи такі сфери як штучний інтелект.

"Вперше в історії ми будемо виробляти найсучасніші напівпровідникові чіпи у великих масштабах тут, у Сполучених Штатах Америки, до речі, з американськими працівниками", – заявила державний діяч.

TSMC – довідка 

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. є найбільшою у світі монопрофільною незалежною компанією з виробництва напівпровідників. Штаб-квартира TSMC знаходиться в Сіньчжу – місті в північно-західній частині Тайваню.

Спеціалісти TSMC розробили багато перспективних технологій, виробничих процесів, засобів проектування та стандартних архітектур. Серед клієнтів компанії такі гіганти як Huawei, Realtek, AMD, NVIDIA та Intel.

Напівпровідникове протистояння 

Нагадаємо, у березні стало відомо, що уряд Індії дав старт проекту вартістю 15 млрд дол. із будівництва трьох заводів, які будуть виробляти напівпровідникові інтегральні мікросхеми. 

На думку експертів, такі інвестиції допоможуть перетворити країну на глобальний виробничий центр та у перспективі нав'язати конкуренцію провідним світовим державам.

А у минулому році повідомлялось, що Сполучені Штати посилять контроль за експортом чипів до КНР. Нові правила подвоять кількість обладнання, експорт якого буде вимагати спеціальних ліцензій. 

Вас також можуть зацікавити новини: