Українські прикордонники зі зброєю заблукали в Румунії / фото dpsu.gov.ua

Троє українських прикордонників під час переслідування групи нелегалів заблукали і нелегально потрапили на територію Румунії. Про це повідомляє румунське видання Observatornews.

Зазначається, що українські прикордонники були озброєні автоматами, коли нелегально перетнули кордон з Румунією в районі річки Васер, що на південний схід від українського Рахова. Стверджується, що українці втратили орієнтацію на місцевості через погану погоду і не зрозуміли, що перейшли кордон. Зрештою їх знайшла прикордонна поліція області Марамуреш. 

"Три українських громадянина звернулися за захистом до держави Румунія і були проведені відповідні процедури, покладені для таких випадків. Український екіпаж, згідно із законодавством і двосторонньою угодою між двома країнами, повернувся на українську територію", – заявила речник регіонального управління прикордонної служби Румунії Юлія Стан.

Відео дня

Ситуація на українському кордоні - останні новини

У ДПСУ розповіли, як киянин двічі зганьбився на кордоні. Зловмисник, тікаючи від українських прикордонників ,помітив камеру-фотопастку і вкрав її. Пізніше киянина вдалося затримати, і його подальшу долю повинен вирішити суд.

Наприкінці травня українці "затролили" білоруських прикордонників, які довго не могли завести службову машину. Після цього Лукашенко звільнив главу білоруського прикордонкомітету.

Вас також можуть зацікавити новини: