У США блокують виділення $2,5 мільярда на виробництво ракет для України / скріншот

Члени Республіканської партії з Комітету з асигнувань Палати представників США виступили за те, щоб скоротити на 2,5 мільярда доларів витрати Пентагону на виробництво ракет для України, повідомляє Politico з посиланням на проект звіту комітету.

Зазначається, що таким чином республіканці поставили під сумнів амбітну мету Пентагону щодо збільшення виробництва ракет, оскільки він прагне озброїти Україну, готуючись до потенційного конфлікту з Китаєм.

"Перенесення фінансування на інші рахунки впливовим комітетом з видатків є ударом по основній опорі оборонних планів президента Джо Байдена, викладених в його останній пропозиції щодо бюджету", - йдеться в публікації.

Зазначається, що комітет відмовив у дозволі на багаторічні закупівлі стандартних ракет виробництва Raytheon Technologies і вдосконалених ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності.

"Комітет особливо стурбований тим, що Міністерство оборони не може надати реалістичну оцінку витрат і продовжує ці багаторічні запити на закупівлі без чіткого розуміння питомої вартості кожної програми і виробничих потужностей", - йдеться у звіті.

Вказується, що комітет дав добро на багаторічні закупівлі морських ударних ракет, керованих реактивних систем залпового вогню, вдосконаленого сегмента ракет Patriot Advanced Capability-3, протикорабельних ракет великої дальності і протикорабельних ракет класу "повітря-поверхня".

А зекономлені 2,5 мільярда доларів республіканці пропонують направити на військову підготовку і технічне обслуговування, а також на розробки із впровадження нових військових технологій та озброєнь.

Військова допомога США - новий пакет

Як писав УНІАН, днями США оголосили про надання Україні нового пакету додаткової військової допомоги на суму 325 мільйонів доларів.

Зокрема, в цей пакет увійдуть:

  • додаткові боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS);
  • зенітні комплекси Stinger;
  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • 15 бойових машин піхоти Бредлі;
  • 10 бронетранспортерів Stryker.

Вас також можуть зацікавити новини: