У лютому 2022 року Росія почала перше військове вторгнення в Європу після поразки Адольфа Гітлера в 1945 році. Згідно з нещодавньою доповіддю в ООН, росіяни винні в численних воєнних злочинах в Україні, у жорстокій зневазі до життя цивільного населення.

Військові експерти США та НАТО вважали, що Україна зазнає поразки від російської армії за кілька тижнів. Російських збройних сил боялися. Президент Росії Володимир Путін думав, що швидко займе Київ, а молодий президент України втече разом зі своїм урядом, дозволивши Путіну добитися свого.

Але всі були неправі.

Відео дня

За останній рік українці відтіснили російський флот від стратегічно важливого Одеського порту на Чорному морі

Чи можна забути слова Володимира Зеленського президенту США Джо Байдену: "Боротьба тут. Мені потрібна амуніція, а не поїздка", коли США запропонували йому допомогти втекти від російських загарбників? Чи можна забути, як українські військові блискуче показали себе, зупиняючи російський наступ на столицю своєї країни? Це не було повторення Будапешта 1956 року чи Праги 1968 року.

З лютого 2022 року українські військові витіснили росіян з майже 50% окупованої ними території. Це досягнення здивувало військових експертів усього світу.

За останній рік українці відтіснили російський флот від стратегічно важливого Одеського порту на Чорному морі. Україна завдала великих втрат російським морським військам, зокрема потопила флагман Чорноморського флоту – крейсер "Москва". Перемоги на морі дозволили Україні знову відкрити Одеський порт і відправити великі запаси зерна, терміново необхідні для того, щоб нагодувати голодних людей в Африці та в усьому світі.

Військовий успіх України за останні два роки став можливим завдяки неймовірній стійкості та мужності українського народу, а також військовій допомозі, наданій Сполученими Штатами та нашими союзниками по НАТО. Військові аналітики вважають, що станом на сьогодні Україна знищила понад 50% звичайних військових засобів Росії, включаючи більше половини бронетехніки. Дивовижно, але це було досягнуто без будь-яких бойових військ США та з менш ніж 5% нашого оборонного бюджету! Зі строго військового погляду - це величезне досягнення!

При цьому, американські платники податків повинні розуміти, що близько 60% того, що називається допомогою Україні, витрачається американськими військовими підрядниками на заміну старого обладнання, яке постачається в Україну.

Стосовно допомоги Україні не повинно бути жодних перерв

За останні кілька місяців українцям, які продемонстрували свою готовність боротися з російськими загарбниками на смерть, довелося відступити через брак боєприпасів. Це пов’язано з тим, що Конгрес не схвалив додаткову військову допомогу Україні.

Лідери республіканців у Палаті представників наполягали на тому, щоб допомога була прив’язана до законодавства щодо безпеки нашого південного кордону. На моє переконання, це два різних питання, і за них треба голосувати окремо, як і про допомогу Ізраїлю. Врешті, уже існує двопартійний законопроект про імміграцію, який очікує на голосування в Сенаті, а потім має бути проголосований у Палаті представників…

А от стосовно допомоги Україні не повинно бути жодних перерв. Конгрес повинен негайно проголосувати відповідний закон, а потім залишитися на сесії, доки не досягнуть компромісу щодо законодавства про безпеку кордону.

За іронією долі, у Палаті представників є сильна двопартійна більшість щодо допомоги Україні, але республіканське керівництво блокує голосування щодо пакета допомоги, який був прийнятий Сенатом із сильним голосуванням обох партій. Рональд Рейган, Боб Доул і Джон Маккейн, мабуть, перевертаються в могилах.

Палаті представників настав час проголосувати за двопартійний пакет допомоги, який ухвалив Сенат

Це сумний момент в американській історії. Особливо з огляду на те, що хоробрі українські борці за свободу гинуть через те, що їм не вистачає амуніції, поки Конгрес бентежиться.

Українці протистоять агресії Путіна, борються за безпеку Європи та нашу власну. Тож найменше, що ми повинні зробити, це надати їм необхідну військову допомогу для захисту своєї Батьківщини від російських загарбників. Палаті представників настав час проголосувати за двопартійний пакет допомоги, який ухвалив Сенат.

Крім того, усі члени мають бути записаними, щоб їхні виборці знали, хто хоче задобрити Путіна, а хто хоче зупинити його. Я сподіваюся, що всі пам’ятають історію Європи 1930-х років напередодні Другої світової війни. Умиротворення тоді не спрацювало, і ніколи не спрацює з такими диктаторами, як Путін. Вони розуміють лише одне — це сила.

Джим Слеттері, конгресмен у Палаті представників США (1983-1995 рр.)