REUTERS

"Кордони були нестійкими, проте РБН бачив інші карти під час розслідування, які свідчили про те, що район контролювався збройними угрупованнями. Ці карти не опубліковані в звіті, тому ми не можемо надати їх", - сказала офіційний представник РБН Сара Ферной, передає Росбалт.

Читайте такожПритягнення винних у катастрофі MH17 до відповідальності є моральним обов'язком - КлімкінЯк повідомляв УНІАН, РБН оприлюднила звіт щодо причин та обставин катастрофи МН-17, згідно з яким літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" 9М38М1, випущеною з тимчасово окупованої бойовиками території одного з районів східної України. Район запуску ракети вказано з точністю до території площею в 320 км. кв Також було підкреслено, що існували вагомі причини для того, щоб закрити повітряний простір над Україною. У той же час українська сторона зазначає, що на момент аварії MH17 Україною були дотримані всі рекомендації з безпеки польотів, оскільки управління повітряним простором узгоджується з європейською системою і відбувається згідно вимогам ICAO.

Кримінальне розслідування прокуратури Нідерландів має завершитися в лютому 2016 року. Тоді ж буде оприлюднено ще один звіт.

Відео дня