REUTERS

Відповідну заяву зробив держсекретар США Джон Керрі, передає "Голос Америки".

"Ми очікуємо, що Сполучені Штати і Росія до 5 лютого 2018 року вийдуть на встановлені договором ліміти, і закликаємо Росію приєднатися до подальших переговорів зі скорочення наших ядерних арсеналів. Я поділяю тверду віру президента Обами в те, що дві наші країни, які відкрили еру ядерної зброї, несуть особливу відповідальність, щоб вивести світ з цієї ери", - зазначив він.

Читайте такожЛавров заявив, що Росія не порушувала Будапештський меморандум, оскільки не погрожувала Україні ядерною зброєю

Відео дня

На думку держсекретаря, новий договір став ще більш важливим зараз, ніж коли він набув чинності п'ять років тому, оскільки він дозволяє і сьогодні зберегти рівень довіри і забезпечує можливість американським інспекторам мати безпрецедентний доступ до російських ядерних об'єктів.

Нагадаємо, раніше генерал Філіп Бридлав заявляв, що Росія нарощує свою ядерну риторику, намагаючись вивести Захід з рівноваги. При цьому він наголосив на стурбованості Альянсу погрозами Росії розміщувати ядерну зброю в Криму.