www.aif.ru

Про це пишуть російські "Известия" з посиланням на лист заступника гендиректора корпорації Сергія Савельєва. Відмовитися від участі в авіасалоні Роскосмос вирішив через те, що в 2015 році британська сторона відмовилася допустити російські авіакомпанії до участі у виставці військової техніки DSEI-2015, мотивувавши свою позицію санкціями, введеними проти РФ.

Читайте такожРоскосмос відмовився продовжити контракт з NASA з доставки астронавтів на МКС

"Швидше за все, практично всі члени нашої делегації зіткнуться з цілою низкою штучно зведених англійцями бар'єрів, включаючи численні відмови у видачі віз, затягування оформлення дозволів на ввезення експонатів. У зв'язку з вищзгаданим гендиректором Роскосмосу прийнято рішення про недоцільність участі в авіаційно-космічному салоні Фарнборо-2016 і про виключення його з плану участі держкорпорації в міжнародних виставках в 2016 році", - йдеться в листі Савельєва, направленому галузевим підприємствам.

Відео дня

Відмова від участі в Фарнборо-2016 допустили також в Ростесі. "Ми плануємо брати участь, але не дуже масштабно, хоча на даному етапі поки що немає остаточного рішення", - заявив заступник гендиректора держкорпорації Микола Волобуєв.

У той же час російська Об'єднана авіабудівна корпорація не має наміру відмовлятися від виставки. 

В цьому році авіакосмічний салон у Фарнборо пройде з 11 по 15 липня.