Дані порівняли з наявною інформацією за 1970-ті роки / independent.co.uk

Зоологи зафіксували перші ознаки еволюції живих істот у відповідь на зміну клімату – серед благородних оленів на шотландському півострові.

Про це пише Independent.

Згідно з дослідженням единбурзьких науковців, генетичні зміни оленів призводять до того, що тварини народжують щороку трохи раніше.

Відео дня

Читайте такожУ Берлінському зоопарку вперше показали двох маленьких близнюків панди (відео)

Дані порівняли з наявною інформацією за 1970-ті роки.

У середньому, термін народження наступав раніше зі швидкістю у три дні на 10 років, почасти – через вплив все вищої температури на поведінку й фізіологію оленів.

У самок, які народжували на початку року, – більше потомків. Саме вони роками передавали генами свій «репродуктивний успіх», пояснюють вчені. Унаслідок ці гени стали більш поширеними у популяції.

«Це один із небагатьох випадків, коли ми документували еволюцію у дії, показуючи, що вона може допомогти населенню адаптуватися до потепління», – заявив доктор Тімоті Боннет з Австралійського національного університету.

Зоологи підсумовують, що все більше досліджень вказують на вплив кліматичних змін на живих істот у всьому світі.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким пропонується запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів, а також встановити відповідальність за порушення вимог у сфері розповсюдження пакетів.