REUTERS

На думку представників палати, екологічний рух у країні має бути насамперед патріотично налаштованим — діяти так, щоб не заважати російській промисловості і бізнесу, передає "КоммерсантЪ".

"Сьогодні ми формуємо новий порядок денний для сучасної Росії — екологічний патріотизм як основу національної ідеї", - заявив на форумі "Зелений патріотизм" бізнесмен Володимир Семенов.

Крім того, він закликав колег протистояти західному підходу до екології, який "базується на таких стовпах, як постмодернізм, антиглобалізм, радикальний фемінізм, зелений анархізм, антиклерикалізм".

Відео дня

Голова "Зеленого століття" поскаржився, що зараз російська влада співпрацює організаціями, які її критикують: "На жаль, багато наших зарубіжних колег з Greenpeace і WWF поводяться не як партнери, а, навпаки, як закляті друзі. Вони отримують внутрішню інформацію Мінприроди і використовують її для критики найважливіших інфраструктурних проектів держави".

Читайте такожАктивісти Greenpeace перекрили кораблю РФ в'їзд до порту Фінляндії

"Велика частина екологічних проектів у Росії та інших країнах фінансується з-за кордону і має яскравий негативний відтінок",— підтримав колегу співголова Екологічної палати Вадим Петров. Його обурило, що в Росії діють зелені організації, які "ставлять за мету не економічний розвиток країни, а захист природи".