"Зернова угода" імовірно не буде подовжена / фото Фейсбук Олександр Кубраков

Із ймовірністю 99,9% Росія в липні вийде із "зернового договору". Про це написала в своєму Telegram посол МЗС України з особливих доручень Ольга Трофімцева.

На її думку, причинами цього рішення буде перемога Реджепа Ердогана на президентських виборах у Туреччині та добудова Росією терміналу для експорту аміаку, в результаті чого аміакопровід Тольяті-Одеса вже не буде таким важливим.

"Що будемо при цьому робити ми? Мінінфраструктури говорить, що є план Б. Я його не бачила. Але якщо мова про 20 млн грн, виділених на компенсацію збитків при пошкодженні суден, то це ні про що. І це не план", – підкреслила Трофімцева.

Відео дня

Зерновий коридор - останні новини

Як повідомляв УНІАН, торік влітку за сприяння Туреччини і ООН був підписаний "зерновий договір" про відновлення експорту українського зерна через Чорне море, а саме через порти "Одеса", "Чорноморськ", "Південний". 

З того часу Росія час від часу перешкоджає нормальній роботі "зернового коридору" і погрожує вийти з цієї домовленості. 

На початку червня в Мінагрополітики повідомили, що мають запасний план на випадок, якщо Росія остаточно заблокує роботу зернового коридору. Йдеться про спеціальний страховий фонд для судновласників, які продовжать вивозити українське зерно.