Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявляють, що газопровід «Північний потік-2» в обхід України буде закінчений, незважаючи на санкції США.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Ми виходимо з того, що цей проект буде закінчений», - сказав він, коментуючи питання УНІАН про те, чи зможуть санкції США, на думку Кремля, зупинити реалізацію «Північного потоку-2».

Відео дня

За словами Пєскова, можливе введення санкцій з боку США є «безпосереднім порушенням міжнародного права, є ідеальним прикладом недобросовісної конкуренції та поширення свого штучного домінування на європейські ринки».

Прес-секретар Путіна назвав такі дії «нав'язуванням європейським споживачам більш дорогої й неконкурентоспроможної продукції - більш дорогого природного газу».

«Такі дії не подобаються ні Москві, ні європейським столицям, не подобаються вони Берліну і Парижу», - підсумував Пісків.

Читайте такожСенат США схвалив санкції проти "Північного потоку-2"

Як повідомляв УНІАН, Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про американському оборонному бюджеті на наступний рік, що передбачає також санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Проектом передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року.

В кінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції.

В кінці жовтня цього року Датське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 км

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є «Газпром». Фінансування проекту здійснюється європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».