Ілюстрація REUTERS

Вартість нафти марки Brent опустилася до $64,6 за барель після зльоту днем раніше.

Читайте такожЦіна бареля нафти Brent вперше за півроку перевищила $70

Березневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:33 за Києвом подешевшали на $0,8 (на 1,22%) - до $64,64 за барель, повідомляє strana.ua.

Відео дня

Котирування ф'ючерсів на WTI на лютий на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу опустилися на $0,92 (на 1,54%) - до $58,69 за барель.

Якщо в середу ціни березневих ф'ючерсів перевищували $70 за барель, то в 6:35 вони встановилися на $65,77 за барель. Показники знизилися на 3,8%.

Показники стали опускатися після того, як міністерство енергетики США опублікувало доповідь, в якій спостерігається зростання запасів нафти Штатів на 1,2 млн барелів до 431,1 млн барелів.

"Враховуючи, що геополітична напруженість, мабуть, рухається до нової рівноваги, ніж продовжує посилюватися, загальні умови поставок на ринку сприятливі для повернення нафти до зниження", - відзначає глава відділу стратегії на сировинних ринках в BNP Paribas Гаррі Чілінгірян.

На думку експерта, попри те, що експорт нафти з країн Близького Сходу здійснюється безперешкодно, ризик перебоїв з поставками все ще нервує ринки. Більшість поставок з країн Близького Сходу, включаючи Саудівську Аравію, Іран і Ірак проходить через Ормузську протоку - вузьку ділянку, яку Іран кілька разів погрожував блокувати в разі війни.

Міністр нафти ОАЕ Сухейль Аль-Мазруі заявив у четвер, що конфлікт між США та Іраном не ставить під загрозу постачання нафти через Ормузську протоку, але в будь-якому разі країни ОПЕК і союзники зможуть забезпечити потрібну пропозицію нафти для ринку, якщо буде необхідно.

"Ми не прогнозуємо дефіциту постачання нафти, поки не буде катастрофічної ескалації, якої ми не бачимо", - заявив міністр.