Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що не потрібно «надавати апокаліптичного забарвлення» зниження цін на нафту.

Читайте такожCNN: Що означають від'ємні ціни на нафту?

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Учора стався обвал цін на травневий ф'ючерс, ціни на нафту не виходили у від'ємне значення. Що стосується цієї свистопляски з ф'ючерсами, то це абсолютно спекулятивний момент, торговельний, суто торговельний момент, який був пов'язаний з датою закриття торгів по ф'ючерсах на травень. І безперечно, цьому не потрібно надавати якого апокаліптичного забарвлення», - заявив він.

Також Пєсков заявив, що в Кремлі уважно відстежують динаміку зміни цін на нафту.

За його словами, ціни на нафту демонструють «Не позитивну динаміку, але вони не схильні до таких обвальних змін, як це торкнулося ф'ючерсу».

Пєсков додав, що «всі фахівці прекрасно усвідомлюють», що обвал цін на травневий ф'ючерс не є приводом «для якихось надмірно негативних оцінок поточної реальності».

«Наш уряд і наше керівництво Росії має всі необхідні резерви для демпфірування негативних наслідків такої міжнародної волатильності для нашої економіки. І звичайно, за необхідності, ці ресурси, які є під рукою, буде задіяно», - сказав Пєсков.

Як повідомляє Deutsche Welle, 20 квітня ціна на нафту американської марки WTI впала до нової рекордно низької позначки і вперше в історії стала від’ємною. Увечері в понеділок, 20 квітня, травневі контракти на американську нафту до кінця торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) коштували мінус 37,63 долара за барель.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту WTI на лондонській біржі ICE Futures спочатку впала майже на 100 відсотків, до 0,01 долара США за один барель, відтак так само пішла в мінус.

«Це найнижчий показник з початку торгівлі ф'ючерсами в 1983 році. Травневі ф'ючерси WTI закінчуються ввечері 21 квітня. Ф'ючерси на нафту WTI на червень 2020 року подешевшали на 12,4 відсотка, до 21,92 долара за барель», - сказано в повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що розрахункова ціна нафти марки Urals, якою торгують російські компанії, склала мінус 2 долари за барель.