Володимир Омелян / REUTERS

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає можливим виготовлення надшвидкісної пасажирської капсули для українського проекту Hyperloop на Крюківському вагонобудівному заводі (м. Кременчук, Полтавська обл.).

Читайте такожА ми сядемо в Hyperloop, і поїдемо... коли-небудь

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні, знайомлячись з виробничим процесом на підприємстві.

Відео дня

«Капсулу Hyperloop робитимемо тут», - сказав міністр, а журналісти зазначили, що зафіксували його висловлювання.

У прес-службі Мінінфраструктури агентству УНІАН уточнили, що мова йде про проект Hyperloop в Україні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вперше заявив, що в Україні займуться розробкою нового виду транспорту – вітчизняного аналога Hyperloop, який буде називатися HypeUA. Він повідомив, що для створення новітнього транспорту Мінінфраструктури залучило до проекту з української сторони Національну академію наук України, «Укроборонпром», «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. Макарова» («Південмаш»), «Каховський завод електрозварювального устаткування», «Інтерпайп Україна», Unit.City, Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього і Платформу розвитку інновацій, а також закордонну компанію Octagonal Corporation, яка, як зазначив міністр, займається будівництвом Hyperloop в Мексиці.

Пізніше до проекту приєдналася компанія Hyperloop Transportation Technologies, підписавши меморандум про співпрацю з Мінінфраструктури України, який передбачає будівництво пілотної лінії Hyperloop довжиною 15 км.

Минулого року Омелян заявив, що вважає реальним протягом 5 років створити ділянку швидкісних вакуумних поїздів Hyperloop, яка з'єднає Балтику та Чорне море.

Довідка УНІАН. Hyperloop – це транспортна система, що складається зі сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд – герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.