The Last of Us Part II вийшла на PS4 / скріншот

Сьогодні, 19 червня, відбувся реліз сиквела популярного ексклюзиву PlayStation – екшену The Last of Us Part II.

Гра ще до релізу потрапила у скандал, коли в травні цього року в мережу злили сюжетні ролики. Багатьом не сподобалася обрана розробниками тема, за що фанати першої частини накинулися з критикою на Naughty Dog і творчого керівника студії – Ніла Дракманна. Зокрема, його звинуватили в бажанні догодити ЛГБТ-спільноті.

Читайте такожІ проллється кров. Фінальний огляд The Last of Us Part II (спойлери)

Відео дня

За кілька тижнів до релізу журналісти одержали прес-копії гри і написали свої рецензії. Агрегатор Metacritic врахував понад 90 оглядів від різних видань. Велика частина рецензентів поставила другій частині The Last of Us від 90 до 100 балів. В результаті середня оцінка гри на Metacritic склала 95 балів.

Однак сьогодні вночі відбувся повноцінний реліз гри і на Metacritic з'явилися відгуки від понад 8 тисяч гравців. Користувацька оцінка The Last of Us Part II склала всього 3,4 бала з 10 можливих. Гравці написали понад 5 тисяч негативних відгуків, де висловили незадоволення ключовими сюжетними поворотами, а журналістів дорікнули в продажності.

Оцінки The Last of Us Part II від журналістів та гравців / metacritic.com

Читайте такожБеззаперечний шедевр чи повний провал. Огляд The Last of Us Part II

Цікаво, що багато негативних відгуків стали з'являтися ще вранці, коли гравці фізично не встигли б пройти The Last of Us Part II цілком. Враховуючи, що спершу потрібно було ще встигнути завантажити гру, яка займає 100 ГБ на жорсткому диску. Це помітив й відомий український коментатор турнірів по Dota 2 – Віталій v1lat Волочай.

«Для проходження гри вам потрібно мінімум 20 годин. У критиків була можливість оцінити її повністю, а в інших — ні. Як, чорт забери, ви можете оцінювати гру, яку навіть не пройшли?», – написав Волочай на своїй сторінці в Twitter.

УНІАН ще до релізу пройшов гру і написав дві рецензії. В одній ми розібрали світ гри, геймплейні механіки, звуковий дизайн та графіку. А в іншій – сюжет. Обидві рецензії доступні на нашому сайті.