Посилення заходів епідемічної безпеки та пришвидшення темпів вакцинації -— першочергові завдання у боротьбі з пандемією \ фото УНІАН 

Моніторингові групи, які будуть перевіряти ситуацію на місцях щодо реагування на поточні проблеми та виклики, пов’язані з пандемією COVID-19, відновлять роботу вже з 1 листопада.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, інформує його прес-служба.

"Посилення заходів епідемічної безпеки та пришвидшення темпів вакцинації в регіонах — першочергові завдання у боротьбі з пандемією. На минулому засіданні комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення відновити роботу групи, яка буде моніторити ситуацію на місцях щодо оперативного розв’язання проблемних питань стосовно COVID-19. Вже першого листопада представники групи працюватимуть в регіонах — паралельно на сході, півдні, заході та півночі. Контроль будуть здійснювати по двох основних напрямах — стан медичної сфери в регіоні, організація й виконання протиепідемічних заходів. Ми маємо торішній досвід такої роботи, тож зараз вона має бути ще більш ефективною", — наголосив він.

Відео дня

Читайте також"Ми такого перебігу не бачили": київські лікарі говорять про необхідність локдауну

До складу груп увійшли фахівці Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я, Мінрегіону та Держпродспоживслужби.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про перехід до "червоної зони" Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН