У червні ситуація з COVID-19 в Одесі стабілізувалася / УНІАН

В Одесі у зв'язку зі зменшенням числа захворілих на COVID-19 скоротили кількість опорних лікарень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на засіданні оперативного штабу заявив в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян.

За його словами, раніше пацієнтів з COVID-19 приймали сім опорних лікарень, але зараз роль опорних стаціонарів в місті виконують три лікарні. Це Одеська міська клінічна інфекційна лікарня, міська лікарня №5 і дитяча міська клінічна лікарня №3.

Відео дня

Як зазначив чиновник, інфекційна лікарня повністю перепрофільована на 380 ліжок для госпіталізації пацієнтів з підозрою і діагнозом COVID-19, в тому числі 12 ліжок реанімації. Для збільшення числа реанімаційних ліжок та покращення умов перебування пацієнтів в червні розпочато ремонт дитячого корпусу цієї лікарні, що дозволить розгорнути ще 60 реанімаційних ліжок.

Читайте такожЕксперти попередили про небезпеку штаму "Дельта", який насувається на УкраїнуВсі відділення медзакладу забезпечені централізованою подачею кисню.

Також повністю під COVID-19 перепрофільована лікарня №5, де розгорнуто 270 ліжок, в тому числі 24 реанімаційних. Централізованою подачею кисню забезпечені 223 ліжко-місця - 82,5%.

Дитяча лікарня №3 розрахована на 175 ліжок, під лікування пацієнтів з COVID-19 перепрофільовані 120 місць, реанімаційних - 24.

"Міські лікарні №1, №8, №10 та пологовий будинок №2, які до червня були в числі опорних стаціонарів щодо COVID-19, у даний час перебувають в резерві на випадок погіршення епідситуації", - сказав Нікогосян.

Станом на 7 липня в стаціонарах Одеси перебуває 154 пацієнти з підозрою і діагнозом COVID-19.

За словами віце-мера Світлани Бедреги, станом на 6 липня в Одесі зроблено 55 тис. 399 щеплень від коронавірусу. Першу дозу вакцини отримали 42 тис. 928 одеситів, повний курс вакцинації пройшли близько 12,5 тис. осіб.

"У червні ситуація з COVID-19 в Одесі стабілізувалася. Однак за останній тиждень захворіли 124 одесити, що в півтора рази більше, ніж за попередній тиждень. Це небагато в масштабах міста в абсолютних цифрах. Однак дана тенденція повинна змусити кожного замислитися про свою безпеку, здоров'я своїх рідних, близьких, колег і якнайшвидше пройти вакцинацію", - підкреслила Бедрега.

За останню добу зареєстровано 26 інфікованих коронавірусом одеситів. В цілому з початку епідемії в Одесі COVID-19 захворіли 65 тис. 782 людини.