Статеве життя під час вагітності може тривати / фото newsru.co.il

Під час вагітності зміни відбуваються не тільки в тілі жінки. Іноді змінюються звички, емоційний фон не завжди стабільний, а в першому триместрі зазвичай докучає токсикоз. Тому частенько питання, займатися сексом чи ні, відпадає саме собою.

Про це повідомила кандидат медичних наук, лікар акушер-гінеколог Уляна Кравець, передає "Здоров'я 24".

"Однак трапляється так, що і майбутній тато відмовляється від близькості, боячись нашкодити коханій та дитині в животику. Почнемо з головного – це бажання близькості. За статистикою, лише у 10-20% жінок бажання сексу залишається або навіть посилюється", - говорить вона.

Відео дня

Це відбувається через те, що вагітній жінці важко ще адаптуватися до гормональних перебудов, а також до змін психоемоційного стану. Вона відчуває сонливість, млявість, апатію, плаксивість, де ж тут взятися думкам про секс.

Читайте такожЕксперт пояснивши, як знайті ерогенні зони у жінок

Найчастіше в першому триместрі пара звикає до свого нового стану, а вже у другому, коли токсикоз позаду, животик ще не заважає, подружжя повертається до активного статевого життя.

Іноді сама природа намагається підказати, як треба поводитися, і знижує сексуальний потяг після того, як жінка завагітніє. У ці дні всі її думки зводяться до усвідомлення її материнства.

Якщо немає загрози викидня й вагітність проходить нормально, не треба боятися сексу, тому що він в першому триместрі не протипоказаний, і статеве життя під час вагітності може тривати, як і раніше, каже лікар.

Однак слід знати, що саме I триместр дуже небезпечний в плані втрати вагітності. І є моменти, коли потрібно відмовити собі в задоволенні, переслідували іншу мету – народження дитини.

Не можна займатися сексом:

- якщо є загроза переривання вагітності, про близькість не може йтися;

- коли в анамнезі вже був викидень на ранньому терміні;

- коли у жінки була в минулому істміко-цервікальна недостатність (патологічний стан шийки матки).

Раніше вчені розробили новий протизаплідний засіб тривалої дії для жінок.