Чому дівчата не поспішають виходити заміж / фото bonboniere.com.ua

Не кожній дівчині хочеться пишного весілля, прекрасного принца або хоча б надійного супутника по життю. 

"Весілля не вовк, в ліс не втече", – приблизно так думають сучасні дівчата, відкладаючи заміжжя на потім.

Кількість офіційно укладених шлюбів різко впала за останні 100 років, а типовий вік сучасних наречених в розвинених країнах, які вперше йдуть під вінець – 30 років, – повідомляють британські соціологи.

Відео дня

Читайте такожЗа заморського принца: у Мін'юсті розказали, як зареєструвати шлюб з іноземцем

І якщо раніше дівчата виходили заміж у 20 років, то в наші дні середньостатистичні наречені вступають в шлюб на вісім років пізніше своїх матерів.

Пропонуємо розібратися, чому ж сучасні дівчата не поспішають або зовсім не хочуть заміж? Що стоїть на шляху до щасливого шлюбу?

  • "Вінець безшлюбності"

Кожен потенційний кандидат відкидається дівчиною з різних причин, іноді далеким від реальності. Постійні розмови про те, що "ніхто не підходить" або в сім'ї всі жінки були самотніми, з разу в раз відносини нічим не закінчуються і призводять до самого нелогічного висновку — що хтось наврочив. Установка починає працювати. Кожні нові відносини будуть починатися з думкою про невдачу. Ланцюжок невдач призведе до того, що жінка махне на себе рукою. Тоді, звичайно, шанс знайти нареченого стрімко падає.

  • Певний вік

Чомусь жінки вважають, що для заміжжя повинен бути якийсь певний вік. Представниці прекрасної статі вважають, що їм або занадто рано пов'язувати себе узами шлюбу, або занадто пізно. Пам'ятайте: для кохання всі віки хороші, а ніяких обмежень для щастя не існує.

  • Завищені вимоги

"Тільки з квартирою, тільки з машиною, з певним достатком, красивий, розумний, з хорошим характером", — подібний ідеал нескінченно крутиться в голові. Причому часто образ "принца" формується ззовні: поради батьків і подруг, ЗМІ, літературні романи, герої кіно. Але треба намагатися оцінювати себе об'єктивно і переглянути критерії оцінки кандидата. Можливо, десь і ходить "той самий", але у всіх є свої недоліки, з якими можна працювати. Саме в питанні заміжжя потрібно слухати серце. Гроші, нерухомість - це проходить, а з людиною вам жити.

Зайва неприступність теж призводить до того, що чоловікові просто набридне вас домагатися. Хоча психологи вважають, що якась гордовитість і образ фатальної жінки йдуть від остраху не відповідати загальноприйнятим вимогам.

  • Низька самооцінка

Якщо вам здається, що всі заміжні подруги красивіше вас, цікавіше, стрункіше, то це не так. Полюбіть себе - це складний етап, але, коли ви його подолаєте, на вас стануть дивитися по-іншому. Коли ви самі себе полюбите, вас полюблять і інші!

Навіть якщо ви не знаєте, де шукати свого принца, як познайомитися або про що говорити, не варто впадати у відчай. Є маса літератури, курсів та індивідуальних консультацій. Головне - не боятися щось змінити в собі і своєму житті. 

Як писав раніше УНІАН, експерти розповіли, на які питання важливо знати відповідь до весілля.

Вас також можуть зацікавити новини