У США виявили зараження чумою / Фото pixabay.com

У США вперше за кілька років зафіксували випадок зараження бубонною чумою. Востаннє її реєстрували у штаті Колорадо у 2015 році.

Представники департаменту охорони здоров'я штату вважають, що зараження відбулося внаслідок контакту з білками, повідомляє Fox News.

"У пацієнта виявлена первинно-септична чума в крові, яка не може передаватися іншим людям. Пацієнт одужав, нові випадки зараження не виявлені", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожГлобальне потепління може вивільнити з вічної мерзлоти сибірську виразку – науковці

Як зазначила керівник ветеринарної служби штату Дженніфер Хаус, "випадки захворювання чумою спостерігаються в штаті Колорадо принаймні з 1940-х років, випадки зараження від диких гризунів відзначаються практично щорічно".

Симптоми можуть включати високу температуру, головний біль, блювоту, вони проявляються протягом тижня після зараження. У разі ранньої діагностики чума піддається лікуванню за допомогою антибіотиків, зазначила телекомпанія.

Органи влади мають розроблені заздалегідь плани реагування на випадки виникнення чуми, ці плани включають порядок застосування антибіотиків, а ефективність цих планів періодично перевіряють під час спеціальних навчань.

З початку минулого століття в США було зареєстровано близько тисячі випадків захворювання на чуму.

Як повідомляв раніше УНІАН, медики оголосили про ймовірний випадок зараження бубонною чумою 16-річного підлітка в провінції Говь-Алтай на заході Монголії, його помістили в ізоляцію. Він з'їв м'ясо бабака.