Чоловік дзвонив на урядову гарячу лінію і погрожував Супрун / фото УНІАН

Увечері 16 квітня поліцейські Києва затримали 32-річного чоловіка, який погрожував в.о. міністра охорони здоров‘я Уляні Супрун.

Читайте такожБогомолець заявила, що "за ініціативи МОЗ відбувається легалізація роботи наркодилерів"

Про це повідомив очільник Нацполіції Сергій Князєв на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Кілька днів тому на гарячу урядову лінію надійшов дзвінок з погрозами на адресу міністра охорони здоров‘я та вимогою грошей. Щойно поліцейські Києва затримали 32-річного вимагача, якого не злякала навіть висока посада», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліцейські зібрали доказову базу та з’ясували, що в такий дистанційний шантаж і є його заробітком. За оперативною інформацією, він причетний ще щонайменше до чотирьох вимагань.

За інформацією Відділу комунікації поліції Києва, чоловік вимагав звільнення Супрун.

Під час розслідування з’ясувалося, що він може бути причетний до чотирьох фактів вимагань: три у Голосіївському та один у Дарницькому районі. Оперативники Дарницької поліції затримали чоловіка під час отримання посилки, у якій було 100 тисяч гривень: таку суму він вимагав у власників АЗС, при цьому в випадку відмови - погрожував влаштувати вибух. 

За всіма фактами вимагань поліцейські розпочали кримінальні провадження за ст. 189 Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.