Поліцейські в рамках розслідування провели кілька обшуків / Кадр з відео ТСН

П'ятьох учасників нападу на ювелірний магазин у Херсоні, що стався 15 травня, правоохоронні органи підозрюють у вчиненні ще 17 розбійних нападів.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, інші злочини вчинялися упродовж 2016-2017 років на території восьми областей.

Читайте такожВ Одесі поліція з погонею і стріляниною переслідувала грабіжників, одного затримали (фото)

Відео дня

«Це озброєна банда. До складу банди входить п’ять осіб. Можна сказати, що це дуже небезпечні особи, які володіють зброєю. Жодна особа не брала участі у складі Збройних сил або інших правоохоронних органів на сході нашої держави. Звичайна банда, сформована для скоєння тяжких злочинів», – зазначив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, вчора та сьогодні, 16 травня, поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин у Херсоні, провели кілька санкціонованих судом обшуків. Процесуальні заходи проведені за місцем проживання осіб, яких правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до вказаного злочину.

Зокрема, під час обшуків поліцейські вилучили вогнепальну зброю, ювелірні прикраси з бирками підприємств-виробників, засоби зв'язку. Крім того, вилучено комп'ютерну техніку, спецодяг та особисті документи.

«Також оперативники з'ясували, що зловмисники причетні ще до 17 розбійних нападів», - додав Аброськін.

15 травня поліцією Херсонщини п'ятьох раніше підозрюваних осіб оголошено в розшук. Окрім вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій), їх також підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ще трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263), а також про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України).

На даний час проводяться оперативно-пошукові заходи зі встановлення місцезнаходження та затримання вказаних осіб.

Раніше поліція встановила особи громадян, яких обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі на ювелірний магазин у Херсоні.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня чоловіки в масках пограбували ювелірний магазин в одному з торговельно-розважальних центрів Херсона. Погрожуючи предметами, схожими на зброю, зловмисники заволоділи ювелірними виробами. Ніхто не постраждав.