В Одесі вандали розписали фарбою пам'ятник потьомкінцям / фото Думская

Невідомі вандали облили фарбою пам'ятник Потьомкінцям на Митній площі в Одесі. На постаменті також залишили напис «Смерть червоним катам».

Читайте також"Розбили всі вікна, повиривали сидіння": під Києвом вандали розгромила вагон електрички (фото, відео)

Про це повідомляє «Думская». Уточнюється, що вандали також спаплюжили пам'ятник учаснику повстання Григорію Вакуленчуку біля прохідної порту, та меморіальну дошку більшовикам, убитим денікінцями в 1920 році.

Відео дня

Журналісти нагадали, що повстання на броненосці «Потьомкін», на честь якого встановлено монумент, відбулося в 1905 році, за 12 років до Лютневої революції та Жовтневого перевороту. Більше того, з 15 партійних учасників повстання 11 були соціал-революціонерами, і лише троє — соціал-демократами, при тому меншовиками.

Думская
Думская

Зазначається, що першим про подію повідомив одеський осередок «Правого сектору». В організації заявили, що «потьомкінці винні в жорстоких погромах Одеського порту і обстрілі житлових кварталів міста з корабельної батареї».

Раніше повідомлялося, що в центральному парку Одеси вандали зіпсували чотири віршовані лави, встановлені в червні на честь українського поета, письменника та художника Тараса Шевченка.