У Дніпрі катували підприємця, вимагаючи у нього 4 мільйони гривень / фото dp.npu.gov.ua

У Дніпрі в ході спільної спецоперації співробітники управління стратегічних розслідувань, прокуратури із залученням спецпідрозділу «КОРД» затримали п’ятьох членів угруповання, які під тортурами вимагали у підприємця 4 мільйони гривень.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області.

фото dp.npu.gov.ua

«Правоохоронці встановили, що підприємця викрали 28 січня в районі вул. Батумської. Протягом доби його тримали у підвалі, при цьому жорстоко катували та погрожували вбивством. Під тортурами чоловік видав номери банківських карток з пін-кодами, ключі від квартири та передав права власності на автомобіль. Потім викрадачі шантажем змусили батьків потерпілого віддати 30 тисяч гривень та вимагали ще 60 тисяч доларів. В цей час потерпілий скористався можливістю та втік від охоронця», - йдеться у повідомленні.

фото dp.npu.gov.ua

Під час обшуків у зловмисників вилучили цінні речі, викрадені у потерпілого, а також пістолет та автомобілі, які використовувалися при вчиненні злочину.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання).

Наразі організатора групи та одного з активних учасників катування затримано в порядку ст. 208 КПКУ. Роль та ступінь вини інших членів злочинної групи встановлюється.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого у дніпрянина викрали сумку із $100 тисячами.