Ілюстрація REUTERS

У Львівській області в результаті обвалу породи на шахті «Надія» загинув робітник.

Читайте такожУ Кривому Розі на шахті загинули два робітники

Про це повідомив УНІАН координатор ГО «Варта-1», яка співпрацює з правоохоронними органами, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Відео дня

За його словами, трагедія сталася сьогодні в селі Сілець Сокальського району.

«На шахті «Надія» внаслідок обвалу породи на глибині близько 500 метрів загинув гірничий робітник (шахтар)», - сказав Зінкевич і додав, що силами рятувального загону проводяться земляні роботи.

Депутат уточнив, що загиблий 41-річний робітник проживав в місті Червоноград.

За фактом загибелі гірника на шахті в Сокальському районі Львівської області поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Повідомлення про те, що на одній із шахт району загинув гірник, надійшло в Сокальське відділення поліції сьогодні, 24 березня, близько 6 годин ранку.

Поліцейські встановили, що на глибині близько 500 метрів в результаті обвалу породи загинув житель Червонограда, гірничий робітник очисного вибою. Постраждалих в результаті обвалу немає.

За фактом загибелі гірника розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на термін до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.

Поліцейські проводять досудове розслідування.