Правоохоронці вилучили 177 ящиків контрафактних сигарет марки Marlboro та LD / фото dpsu.gov.ua

У населеному пункті Куликівське Запорізькій області правоохоронці вилучили близько 90 тисяч пачок контрабандних сигарет з території ОРДО.

Читайте такожПоліція вилучила під Києвом 600 кілограмів героїну на 50 мільйонів доларів (фото)

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Як вдалося встановити в результаті оперативних дій, контрабандисти виходили з тимчасово окупованої території України на малому швидкісному плавзасобі. Далі вони йшли у російській частині вод Азовського моря, як правило, повз кораблі берегової охорони РФ, а можливо, і під їх прикриттям. Надалі різко змінюючи курс, порушники наближалися до українського берега і швидко перевантажували свій товар в автомобіль", - йдеться в повідомленні.

В результаті оперативних заходів затримано вантажний автомобіль "Мерседес" заповнений контрафактними тютюновими виробами та супроводжуючий його автомобіль "ВАЗ". Водіями виявилися уродженці м. Єнакієве Донецької області, які нині проживають у Києві та Бердянську.

"При обстеженні берегової смуги в зазначеному районі також виявлено ще близько 40 коробів з контрафактними тютюновими виробами, які були підготовлені для завантаження в автомобіль. Загалом правоохоронці вилучили 177 ящиків (майже 90 тисяч пачок) цигарок марки Marlboro та LD з підробленими українськими акцизними марками", – додали прикордонники.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється коло причетних осіб та вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.