На Хмельниччині жінка впала у кому після падіння з переповненої маршрутки / скріншот відео ТСН

У Шепетівці Хмельницької області пенсіонерка у переповненому автобусі сперлася на двері та випала на проїжджу частину.

Внаслідок падіння жінка отримала травму голови та впала у кому, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожВ Харкові у маршрутки на ходу відвалилися двері (фото)

Відео дня

У районній реанімації 63-річну жінку готують до складної операції на голові, бо та дістала численні гематоми. Медики кажуть, що лише після операції з видалення гематом у голові буде зрозуміло, чи опритомніє пасажирка. Інцидент трапився ще у неділю, відтоді пацієнтка так і не прийшла до тями.

"Вона тримала в руках сумки, особисті речі. Сперлася на двері. Скоріш за все вона задньою частиною тіла натиснула на ручку дверей", - розказує старший слідчий Шепетівського відділу поліції Руслан Порубенський. Автобус перебуває на штрафмайданчику. Він технічно справний, каже слідчий. Щоправда, експерти ще не з'ясували, чи дверна ручка відповідає технічним вимогам.

Родичі потерпілої певні, що саме ручка стала причиною того, що жінка випала з маршрутки. "Двері були, чи зовсім закриті, чи не зовсім закриті, але ручка була дуже слабенька", - розказує племінниця потерпілої Анжела Зоріна.

Водій маршрутки приносить під реанімацію медикаменти. Олександр Верхогляд усунений від роботи і третій день ходить до своєї пасажирки. Батько чотирьох дітей  узявся оплатити лікування потерпілій. Те, що сталося, вважає прикрим нещасним випадком. Каже, маршрутне таксі було справне. "Двері механічні. Вона просто помилково сперлася на них перед рухом і прижала ручку до низу", - вважає водій.

Власник маршрутки на контакт ні з родичами, ані з журналістами не йде. Хоча в поліції кажуть, якщо буде доведено, що травми жінка дістала через несправність транспорту, то кримінальну відповідальність понесе його водій. Стаття - порушення правил безпеки дорожнього руху, що передбачає покарання у вигляді до 8 років за ґратами.

Як повідомляв УНІАН, схожий інцидент трапився у листопаді минулого року на Одещині. Там 41-річна жінка впала у кому після падіння з переповненої маршрутки.