На місці старого кладовища у Вінниці знайшли людські рештки / фото pixabay.com

Двоє студентів знайшли в одному з парків Вінниці людські кістки. В подальшому з’ясувалось, що на місці знахідки колись було католицьке поховання.

Читайте такожУ Києві на цвинтарі розгромили десятки могил (відео)

Як повідомляється у сюжеті ТСН, могили ХVIII сторіччя давно занедбані і засипані землею, історики не мають можливості їх дослідити.

Зазначається, що звичайна ранкова пробіжка для вінницького студента Мирослава та його подруги розпочалась із несподіваної знахідки. «Побачили зрубане дерево, і захотіли порахувати скільки йому років по кільцям, підійшли ближче і помітили отаку кістку людську», - розповідає юнак.

Людські останки лежали в ямі просто біля пенька. За словами істориків, у ХVIII столітті там було польське католицьке кладовище. Тепер склепи, в яких поховані поляки, просто під ногами. Що робити з кістками далі, не знають ні історики ані комунальники.

«У Вінниці відсутня практика з історією кладовищ. Це специфічна тема, де треба бути великим фанатом і любити спілкуватись з мертвими», - каже директор центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

Вінницькі католики вважають, шо останки слід негайно перепоховати, бо це неповага до померлих.

Натомість у парку польська громада хоче бачити пам’ятний меморіал. А поки історики та католики роздумували щодо меморіалу та перепоховання, керівництво парку вирішило проблему по-своєму - уже за півгодини на місці з’явилися двоє робітників із лопатами, які просто закопали стару могилу.  

Раніше повідомлялось, що у США бабуся подала в суд на кладовище, на якому провалилася до батьків у могилу.