Поліція затримала більше 60 зловмисників / фото politie.nl

У Києві затримано понад 60 осіб, які намагалися вчинити спробу рейдерського захоплення спорткомплексу на вулиці Бориспільській у Дарницькому районі.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, група невідомих осіб принесла до центрального входу закладу автомобільні шини та почала встановлювати намети.

Отримавши цю інформацію, за адресою відразу виїхали екіпажі патрульних, слідчо-оперативна група поліції та полк поліції особливого призначення.

Відео дня

На місці було встановлено, що між власниками приміщення виник конфлікт.

Коли окремі активісти побачили, що всередині спортклубу невідомі облаштовують барикади, вони застосували газ, а потім підпалили шини. Після цього учасники акції організували імпровізований мітинг, на якому виступили тренери та батьки дітей, які займаються в спорткомплексі. Учасники акції заявляли про незаконність дій осіб, які знаходяться всередині будівлі.

Для врегулювання конфлікту правоохоронці вивели з приміщення комплексу 62 чоловіків, яких доставили до районного управління поліції для з’ясування їх анкетних даних та всіх обставин інциденту.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України.

«На цей час ситуація спокійна та контрольована. Правоохоронці продовжують нести службу навколо споруди з метою недопущення порушень публічного порядку», - повідомили в поліції.

Крім того, у поліція повідомили про ще одну спробу рейдерського захоплення. Так, вчора група невідомих намагалася захопити квартиру на вулиці Печерський узвіз.